Pure Life; pure natuur, pure leven!


Pure Life is gespecialiseerd in voedingssupplementen, 100% natuurlijke verzorgingsproducten, dierensupplementen onder de naam Pure Petfoods en aanverwante gezondheidsartikelen.

Pure Life beschikt over veel kennis van de producten en we bieden een goed assortiment, zodat u op een natuurlijke wijze gezond(er) kan blijven of worden. Wij bieden hoogwaardige producten aan tegen een scherpe prijs. Alle producten voldoen aan de kritische eisen betreffende wetgeving en samenstelling.

Digitale Nieuwsbrief

Als u zich aanmeldt bij Pure Life dan kunt u, naast alle informatie die op onze website staat, ook onze "Digitale Nieuwsbrief" op regelmatige basis ontvangen. Deze staat vol met nieuwe producten, aantrekkelijke acties en extra informatie over de producten. Daarnaast kunt u ons ook volgen via Facebook.

Pure Life is een Erkend Leerbedrijf voor MBO opleidingen

Pure Life stelt praktijkplaatsten beschikbaar voor stagiaires die een MBO opleiding 
volgen. Daarvoor zijn wij erkend door de Ecabo als leerbedrijf. Meer weten of zoek je nog een stage of afstudeeropdracht, neem dan gerust contact met ons op of lees hier verder.

Wat is een voedingssupplement?

Voedingssupplementen zijn capsules, pastilles, poeders, sprays of druppels met actieve stoffen die een effect hebben op je gezondheid. Denk aan vitamines, maar ook aan mineralen, kruiden, visolie of probiotica. Onze producten zijn gemaakt uit natuurlijke grondstoffen. Naast de producten met vitaminen en mineralen kunt u ook andere producten in ons assortiment vinden, zoals Co Enzym Q10 100mg, Glucosamine/MSM met Hyaluronzuur, Propolis en Bijen Pollen en Curcuma Forte.

De producten van Pure Life zijn onderverdeeld in de categorieën:

Via het kopje "Onze producten" kunt u naar de betreffende categorie. Onderaan deze lijst staat
"Alle producten". Wanneer u hier op klikt treft u op alfabetische volgorde alle producten aan. 

Binnen de categorieën treft u diverse merken producten aan:

 • Pure Life voedingssupplementen
 • Pure Life speciale verzorgingsproducten
 • Orthovitaal; als aanvulling op ons Pure Life basisassortiment
 • New Care producten; als aanvulling op ons Pure Life basisassortiment
 • NOW producten; als aanvulling op ons Pure Life basisassortiment
 • Biover tincturen; als aanvulling op ons Pure Life basisassortiment
 • Kiemplant fytoplexen; als aanvulling op ons Pure Life basisassortiment
 • Lavera verzorgingsproducten met 100% natuurlijke ingrediënten
 • Piramide Thee; diverse soorten thee 100% biologisch en dus 100% natuurlijk en van de allerhoogste kwaliteit (Groene, Moment, Kruiden en Rooibos thee)
 • Pure Petfoods; dierensupplementen en verzorgingsproduct voor de hond en kat

Europese wetgeving en productomschrijvingen 

Wij mogen helaas niet alles meer vertellen over onze mooie producten. Pure Life heeft daarvoor een oplossing bedacht. U kunt door het invullen van uw e-mailadres extra informatie over dit product aanvragen. Wanneer u inlogt op de site met uw gebruikersnaam en wachtwoord, treft u ook meer informatie aan.
De producten zijn dus niet zelf aangepast, alleen de omschrijving op internet en de verpakking. Onze producten hebben nog steeds dezelfde hoogwaardige kwaliteit.

* Door deze wetgeving is de productcategorie Energie komen te vervallen en heeft het product Glucosamine/MSM met hyaluronzuur een nieuwe plaats gekregen.
In de productcategorie "Supplementen overig" treft u nu aan, de:
- Co Enzym Q10 100mg
- Glucosamine/MSM met hyaluronzuur

Ons grootste voedingssupplement is zuiver water:

 • Pure Water is een zusterbedrijf van Pure Life. Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Om een gezond en vitaal leven te kunnen leiden, is zuiver drinkwater onmisbaar. De wetenschap draagt steeds meer bewijzen aan dat het drinken van zuiver water van essentieel belang is voor ons welzijn. Dezelfde wetenschap toont tevens aan dat het leidingwater, dat u dagelijks gebruikt, niet zo zuiver is als u zou wensen. Het behoeft geen verdere toelichting dat oppervlaktewater en grondwater door onze industrialisering en intensieve landbouw verre van schoon zijn. De waterleidingmaatschappijen doen hun uiterste best om goed water te leveren met gebruikmaking van allerlei technieken. Toch wordt regelmatig bewezen dat zich hierin nog steeds verontreinigingen bevinden. Daarom adviseren wij om het leidingwater voor consumptie verder door te zuiveren middels een extra waterzuiveringssysteem wat eveneens het label “alles duurzaam” draagt. Buiten kalk en magnesium verwijdert dit systeem ook virussen, bacteriën, hormonen, medicijnresten en zware metalen uit het water.

  Pure Water levert waterzuiveringssystemen die werken op basis van omgekeerde osmose, die de resterende verontreiniging uit ons consumptiewater filteren. Hierdoor wordt voldaan aan de dagelijkse behoefte aan puur drinkwater. Lekker, gezond en gewoon aangesloten op uw eigen waterleiding.

Waarom voedingssupplementen?
Waarom 100% natuurlijke verzorgingsproducten?


Waarom voedingssupplementen?

De voedingssupplementen van Pure Life zijn van de meest hoogwaardige kwaliteit. Bij het samenstellen van de producten wordt gebruik gemaakt van puur natuurlijke grondstoffen. Ze zijn zo samengesteld, dat zij dagelijks kunnen worden gebruikt. Een voedingssupplement is een geconcentreerde bron van bepaalde vitamines of mineralen. Het is een natuurlijke aanvulling op uw dagelijkse voeding. Deze aanvulling ondersteunt uw lichaam om optimaal en evenwichtig te functioneren.

De voedingssupplementen voldoen aan de meest kritische eisen van wetgeving en samenstelling, waarbij het uitgangspunt is dat alle in de producten aanwezige grondstoffen een zo hoog mogelijke kwaliteit hebben.
Door een intensieve samenwerking met onze leveranciers en de meest geavanceerde productiemethoden hebben de producten die aangeboden worden door Pure Life een zeer gunstige prijs / kwaliteit verhouding.
Voor iedereen die zoekt naar een hoogwaardige vorm van voedingssuppletie en hierin bewuste keuzes maakt, dan zijn de door Pure Life aangeboden producten een perfecte keuze op uw dagelijks leven.
 

Voor wie?

Voor iedereen die zich fit en vitaal wil voelen en hierin bewuste keuzes maakt. Voor jong en oud, voor u en uw kind en zelfs voor uw hond of kat. Voor nu en voor later.

Wij begrijpen dat u soms minder tijd heeft voor een uitgebalanceerde voeding, of dat u onvoldoende beweegt, of dat u niet altijd de dagelijkse twee ons groenten en twee stuks fruit consumeert. Uw lichaam reageert hierop. Het is dus dan van belang dat u uw Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) vitaminen en mineralen op een andere manier kan innemen.
Ook als u gebruik maakt van de natuurlijke verzorgingsproducten zult u merken dat uw huid en haar beter ondersteund worden in hun natuurlijke functie. Met alle moderne ontwikkelingen in “snelle” voeding en “modieuze” verzorging wordt het steeds belangrijker om te kiezen voor “natuurlijke” kwaliteit die samenwerkt met de natuurlijke processen in uw lichaam.
 

Waarom deze prijs?

De producten zijn relatief kostbaar in aanschaf. Daarom zorgt Pure Life voor de meest hoogwaardige kwaliteit van werkzame stoffen, tegen een zo laag mogelijke dosering per dag. Omgerekend naar de dagprijs betekent dit zelfs dat u vaak goedkoper uit bent als de laaggeprijsde producten uit supermarkt, natuurwinkels en/of drogisterijen.


Waarom 100% natuurlijke verzorgingsproducten?

De huid is ons grootste en belangrijkste orgaan. Het spreekt voor zich dat we om deze reden voorzichtig met dit orgaan moeten omgaan. Immers een mooie huid is een sieraad voor de mens!
Het doel van natuurcosmetica is het evenwicht van de huid niet te verstoren, maar op natuurlijke wijze te voeden en te herstellen. Daarbij is het belangrijk dat de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën van de huid in balans blijven. We spreken hier over het biologisch evenwicht.

De verzorgingsproducten van Pure Life zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

Het Biologisch evenwicht van de huid

Waarom is het biologisch evenwicht van de huid zo belangrijk?
De huid is een geniaal orgaan dat zonder enige hulpmiddelen zichzelf uitstekend in stand kan houden. Het bedekt het hele lichaam en heeft tot doel het menselijk lichaam te beschermen tegen uitdroging, onderkoeling en agressie van buitenaf. Enkele voorbeelden hiervan zijn: talg en sebum zorgen ervoor dat de huid soepel blijft. Transpiratie zorgt voor het afkoelen van ons lichaamstemperatuur. En infecties worden geweerd door de zuurgraad. Dit alles wordt door het biologisch evenwicht automatisch geregeld. Daar hoeven wij helemaal niets voor te doen. We zouden wel gek zijn om dit mechanisme te ontregelen!
Cosmetica met synthetische ingrediënten die men op de huid smeert, heeft invloed op de huid en het lichaam. Synthetische en niet huideigen stoffen kunnen direct of indirect de verstoringen van het biologische evenwicht van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik op de lange termijn.
Natuurlijke ingrediënten zijn in feite de enige stoffen die de huid kunnen verzorgen.
Veel natuurcosmetica fabrikanten delen een filosofie: het goede uit de natuur gebruiken of produceren met respect voor de natuur. De basis van natuurcosmetica producten wordt gevormd door natuurlijke ingrediënten en heilzame planten, kruiden en bloemen. De producten ondersteunen het verzorgende en herstellende vermogen van de huid. De ingrediënten waaruit natuurlijke cosmetica is samengesteld zijn afkomstig uit de natuur. Dus wees geïnformeerd en kies bewust.

Een simpele vuistregel luidt: ‘Smeer alleen ingrediënten op uw lichaam die ook geschikt zijn voor inwendig gebruik.’

Foute Stoffenlijst

Wat smeren wij op onze huid en wat zijn de foute stoffen voor de huid?
Hoe lees ik de ingrediënten op een etiket…?!
Hierna staan de stoffen aangegeven waarvoor u moet oppassen, dus kijk ook eens uw cosmetica na op de inhoudstoffen en… schrik niet!

 • Let vooral op de stoffen met een *.
 • Synthetische emulgatoren (dit zijn meng- en bindmiddelen), zoals PEG* en Reth* (met vaak een nummer erachter), Polysorbate 20, 60, 80 etc.;
 • Synthetische oliën, zoals Dimethicone en onnatuurlijke oliën en vetten, zoals paraffine en vaseline (de huid wordt monddood, paraffineverslaving);
 • Synthetische toevoegingen en/of hulpmiddelen, zoals carbomeren, diëthylphalaat (DEP)/methanol, EDTA, TEA* (tri-ëthanol-amine), DEA, MEA, NDEA, propylene glycol;
 • Synthetische conserveringsmiddelen, zoals broomverbindingen (dus alles waar het woord brom of bromo in voorkomt), phenol verbindingen, zoals 2-phenoxyethanol, chloorverbindingen (dus alle waar het woord chlor of chloor in voorkomt) en triclosan
 • Synthetische grondstoffen voor shampoo, zoals sodium lauryl sulfate varianten, zoals sodium laureth sulfate, magnesium lauryl sulfate, sodium lauryl sulfate, ammonium laureth sulfate, sodium oleth sulfate, TEA laureth sulfate.

Veel van deze ingrediënten zijn sterk huid- en milieu onvriendelijk en kunnen bijv. de hormoonhuishouding ontwrichten, de vetmantel van de huid of de gehele huid ontregelen. Bepaalde stoffen worden niet alleen in lichaamsverzorgingsproducten toegepast, maar het zijn ook belangrijke ingrediënten voor de industrie, zoals in antivries- en remvloeistof. Dan spreken wij nog niet over de mogelijke giftige eigenschappen.

Paraffine verslaving

In veel cosmetica worden stoffen als paraffine en siliconen (minerale) oliën gebruikt. De reguliere cosmetica gebruiken deze stoffen als 'vetten' in hun crèmes. Een ander zeer belangrijke reden om deze stoffen te gebruiken is dat ze zeer goed zijn voor de houdbaarheid van het product. Een groot nadeel is dat deze voor de huid onnatuurlijke oliën en vetten de huid monddood maken. De poriën kunnen worden ontregeld en afgesloten. Deze vetten lossen natuurlijke huidvetten op. De huid maakt echter geen nieuwe huidvetten aan.
Als men met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog en onprettig aanvoelen. Men grijpt dan snel terug naar de vette paraffine producten… Zo ontstaat de zogenaamde paraffineverslaving. De huid moet minstens een maand van deze (jarenlange) verslaving herstellen en wennen aan een goede, natuurlijke verzorging.

De verzorgingsproducten van Pure Life bevatten uitsluitend plantaardige oliën die ook meteen doelgericht de werkzame stof bevatten en niet irriteren. De meeste oliën zijn ook van biologische teelt. 


Staat Biologisch voor 100% natuurlijk?

Tegenwoordig probeert elke fabrikant in cosmetica mee te liften op het succes van de natuurlijke trend. De consument wordt flink om de tuin geleid. Zelfs op producten met slechts één natuurlijk ingredient staat doodleuk 'natuurlijk' of het allerlaatste mode woord 'Bio' vermeld. Wij willen u dan ook adviseren om verder te kijken dan wat de fabrikant zo hard mogelijk roept in advertenties, op verpakkingen etc.
Bio, biologisch of natuurlijk staan niet garant voor een natuurzuiver product. Het product kan heel goed parabenen, parafine/vaseline en andere synthetische stoffen bevatten. Kijk goed op de INCI lijst die verplicht op het product vermeld moet worden. Een goed hulpmiddel is 'De Foute Stoffenlijst' (zie hierboven vermeld).

Aangezien de absolute trend op dit moment 'Bio' is, willen wij hier toch iets dieper op in gaan. Allereerst willen wij een misvatting uit de wereld helpen, namelijk er bestaan geen cosmeticaproducten die 100% biologisch zijn. Waarschijnlijk is deze misvatting ontstaan doordat de consument biologische cosmetica vergelijkt met biologische voeding. En fabrikant en marketingmensen spelen hier slim op in.
Let wel: een crème uitsluitend uit 100% biologische ingrediënten bestaat simpelweg niet....!

Biologisch geteelde ingrediënten kunnen gelden voor plantaardige en botanische ingrediënten. In de huidcosmetica geldt dat voor de plantaardige-, etherische oliën en/of kruiden. Overige ingrediënten kunnen niet van biologische oorsprong zijn. Dit is een wezenlijk verschil met de voeding industrie.
Bij de Pure Life verzorgingsproducten wordt gebruik gemaakt van de drie groepen (waar wel biologische ingrediënten voor kunnen gelden), voornamelijk en waar mogelijk ingrediënten van biologische oorsprong en/of koudgeperst. Dit laatste staat voor onbewerkt en zo zuiver mogelijk.


Dierproefvrij

De Pure Life verzorgingsproducten zijn voornamelijk samengesteld uit plantaardige oliën, kruiden en aroma oliën. Tevens zijn emulgatoren en overige grondstoffen van natuurlijke oorsprong en veilig in gebruik.
Zowel de grondstoffen als het eindproduct zijn niet getest op dieren en kan aangemerkt worden als geheel dierproefvrij!

Klik hier om rechtstreeks naar de producten te gaan >>

Pure Life is een onderdeel van Pure Result. Ga naar www.pureresult.nl voor een compleet overzicht van de bedrijfsactiviteiten.